Kutyás nyaralás Olaszországban – Lignano

Bibione melletti szomszédos település Lignano. Szintén kedvelt üdülő hely, bár sokkal kevesebb magyar szót hallani arrafelé.
A part itt is a lassan mélyülő, homokos. Kiváló a kutyusok számára.
Lignanoban is megtalálható kutyastrand, azonos szabályokkal használható, mint a Bibionei – a napernyőnél pórázon van a kutyus, de a parton szabadon szaladgálhat.
A különbség a kettő között, hogy ez magán tulajdonban van. Ez annyit jelent, egész nap a tulajdonos kedvenc CD megy újra és újra – amit lássunk be, egy egyhetes nyaralásnál unalmas lehet.
Egy másik különbség a „La spiaggia di Pluto” (Bibione) kutyastranddal szemben, hogy Itt nem adnak napágyat a kutyusnak, csak itató tálat. Agility pálya azonban szintúgy megtalálható itt is.  Zuhanyzási lehetőség is van mind a kutyusok, mind gazdijaik részére.
A strand valamivel kisebb, és drágább.
A strandról tovább sétálva gyönyörű világító toronyhoz érünk, amit egy hosszú móló köt össze a parttal. Érdemes elsétálni oda, csodálatos látvány!
Az esti kikapcsolódáshoz: a hosszú sétálóutca tele különféle boltokkal és étkezési lehetőségekkel tökéletes befejezése lehet egy nyári napnak.